Battle Royale / Batoru Rowaiaru

11 Kasım 2009 Çarşamba | |





Künye

Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu, Gerilim
Yapım: 2000 Japonya
Yönetmen: Kinji Fukasaku
Senaryo: Koushun Takami, Kenta Fukasaku
Oyuncular: Takeshi Kitano

İnceleme

Yeni ergenlerin, deli gibi suç işlediği Japonya'da, hükümet artık çocuklarla baş edemeyecek hale geliyor. Öğretmenlerini bıçaklayan liseliler, cinayet işleyen veletler falan... Hükümet bu işe bir dur demek lazım diyerek "Battle Royale" diye bir mevzu icat ediyor.

Her sene, ülke genelinde bir lise sınıfı seçilip, kimseciklerin bilmediği bir adaya götürülüyor ve birbirlerini öldürmeleri söyleniyor. Tabi "öldürün lan birbirinizi!" diyince öldürmüyorlar birbirlerini. Öğrencilerin boyunlarına enteresan bi tasma takılıyor, uzaktan kumandayla patlatılabiliyor ve aynı zamanda yerleri tespit edilebiliyor. Diyorlar ki; "arkadaşlarını öldürmezsen sen öleceksin". 3 gün boyunca adada kalacaklar ve sadece bir kişi kalana kadar birbirlerini öldürecekler.

Yeterli erzağın ve silahların bulunduğu çantalar dağıtılıyor (silahlar adil dağıtılmıyor, birine taramalı tüfek çıkarken diğerine sopa falan çıkabiliyor). Adayı bölgelere ayırmışlar, belli periyotlarda anons yaparak "3 saat boyunca a,b,c bölgeleri yasak bölge" diyorlar, yasak bölgede kalanlar tasmalar sayesinde öldürülüyor.

Böyle enteresan bir senaryosu var filmin. İzlenmeye değer, güzel bir film.

Fragman



Diğer

Zar zor indirebildiğim 2 cdlik filmle senkronize bir Türkçe altyazı bulamadım. Sürekli altyazıyı kurcalamama (tek cdlik altyazıydı) rağmen gerçekten beğendim filmi.

1 yorum:

Griffith dedi ki...

çılgın film bu yav:)

Yorum Gönder